Historien bag

Dansk Yoga er både en forening og en uddannelse. Foreningen Dansk Yoga blev stiftet i 1970 af en gruppe yogalærere i Danmark, der ønskede at tilpasse yoga til moderne kultur og levevis. Yoga skulle kunne bruges og forstås af af mennesker i alle aldre og samfundslag. Deraf kommer navnet "Dansk Yoga".

Dansk Yoga følger ingen guru, men lader sig inspirere af mange dygtige udøvere og undervisere. Nogle år efter foreningen var dannet blev uddannelsen stiftet for at skabe en grundig, almen og effektiv uddannelse. Tilrettelagt sådan, at den er landsdækkende og med samme krav i hele landet. I næsten hele Danmark findes der i dag således på aftenskolerne og i private yogacentre Dansk Yoga lærere, som har gennemgået den grundige 2-årige uddannelse.

Foreningen

Netværket af yogalærere i Dansk Yoga nyder godt af, at der arrangeres korte og længere kurser for medlemmerne. Kurserne skal inspirere, både fagligt og socialt. På det årlige sommerkursus er det ofte udenlandske lærere, der underviser eller kompentente danske yogalærere.

Baggrunden for undervisningen

Yogaøvelsernes dybdevirkning på krop og sind er ganske enestående. Ikke nogen anden kropstræning giver styrke, smidighed og total afspænding på samme tid og på en så effektiv måde, med bevidst påvirkning af hele kroppen. 

De øvelser, som Dansk Yogas lærere benytter, er de oprindelige, udbygget med utallige variationer. Brugt systematisk og varieret betyder det, at alle steder i kroppen bliver påvirket, stimuleret og givet ny energi. 

Der kan være sygdomme og problemer, der gør, at man bør undgå visse stillinger, men læreren er uddannet til at kunne finde alternativer og lettere øvelser at udføre, så alle deltagere kan arbejde efter egen kunnen og behov.

Det er et særkende for holdene, at ganske unge mennesker og meget gamle kan deltage i samme undervisning, og få lige megen glæde af det. 

I Dansk Yoga har den enkelte lærer frihed til at udvikle sig individuelt, og til selv at skabe den undervisningsform, der passer ham/hende og holdene bedst. Yogadyrkere kan derfor finde et hold og en lærer, der passer netop til dem.

Henvendelse til foreningen rettes til Lene Anine Krogh Mortensen (formand).